Travnik nakon penala savladao Slobodu i plasirao se dalje

Veziri idu dalje

Travnik nakon penala savladao Slobodu i plasirao se dalje

Travnik i Sloboda odigrali su danas na Piroti susret 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a uspješnija je bila ekipa Travnika koja je slavila nakon jedanaesteraca. U regularnom dijelu bilo je 0:0, da bi u penal seriji Veziri bili uspješniji i slavili sa 3:1.

Utakmicu je bolje otvorio Travnik koji je u ranoj fazi zaprijetio preko Feđe Dudića, ali je napadač zapucao najbolju priliku za domaće u prvom poluvremenu. Travnik je u više navrata prijetio i preko Jusufbašića, ali se Sloboda u prvom poluvremenu "provukla" bez primljenog gola. 

Drugo poluvrijeme donosi bolju igru Slobode koja je uspostavila inicijativu. Gosti su u jednoj situaciji tražili i jedanaesterac, ali se sudija nije oglasio. Prijetili su Tuzlaci i preko Mehidića, ali bezuspješno. Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Uspješniji su bili domaći koji su rezultatom 3:1 na krilima Nurkovića savladali goste iz Tuzle i tako se plasirali dalje.

Travnik - Sloboda 0:0 (3:1 nakon penala)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

TRAVNIK: Nurković, Terzić, Nuhić, Burazor, Čurić, Dudić, Helvida, Mahović, Jusufbašić, Sadiković, Guerra.

SLOBODA: Pirić, Šećerović, Omić, Pršeš, Efendić, Mujić, Janković, Halilović, Mitrović, Kuduzović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.