Travnik umirovio Varupin broj tri

Današnji meč počinje minutom šutnje

Travnik umirovio Varupin broj tri

E. Škorić

U Nogometnog klubu Travnik odlučili su da umirove dres sa brojem 3 koji je nosio legendarni Elvedin Varupa.

Varupa je bio dugogodišnji kapiten Travnika, istinska legenda bh. Premijer lige, čovjek koji je 20 godina nosio dres Travnika i za Vezire odigrao više od 700 utakmica.

On je na neki način obilježio Premijer ligu, tu je bio od samog početka, pamtimo ga i po eurogolovima…

Umro je u subotu, za vrijeme utakmice Velež - Borac koju je gledao na TV-u. Travnik je odlučio da za ovu sezonu umirovi njegovu “trojku”, što znači da taj broj tokom ove sezone neće biti dostupan drugim igračima na Piroti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo još da će današnji meč drugog kola Premijer lige između Travnika i Sarajeva, sasvim očekivano, početi minutom šutnje u čast preminulog Varupe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.