Travnik vodio 2:0 na Koševu, bordo tim izvukao bod

Remi na Koševu

Travnik vodio 2:0 na Koševu, bordo tim izvukao bod

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva neočekivano su propustili priliku da upišu pobjedu pred svojim navijačima u utakmici šestog kola BHT Premijer lige BiH. I ne samo to, gosti su na Koševu vodili 2:0…

Očito je težak poraz od Borussije u Moenchengladbachu ostavio traga na igračima Sarajeva, koji su uspjeli izvući samo bod u meču protiv autsajdera sa Pirote. 

Prva kakva-takva opasnost pred golom Travnika dogodila se u sedmoj minuti, ali je Nurković sigurno reagovao nakon jednog solidnog pokušaja Todorovića. Dvije minute kasnije, dakle u devetoj, stigao je hladan tuš za Koševo.

Novopečeni mladi reprezentativac Semir Musić je ubacio za Jusufbašića nakon greške Berberovića, a napadač Travničana postiže pogodak. U 13. minuti novi pokušaj Todorovića, ali je lopta otišla pored gola Nurkovića. 

Ako je onaj gol iz devete minute bio hladan tuš za domaće navijače i igrače, šta tek onda reći za onaj u 17. minuti, a čiji je autor ponovo Jusufbašić, koji je lobovao Bandovića nakon jedne dubinske lopte.

U kaznenom prostoru Travničana u 22. minuti pada Kostić, ali bez penala za domaće. Bordo tim uspijeva da smanji na 2:1 u 32. minuti. Puzigaća je pogodio nakon ubačaja iz kornera. Defanzivcu domaćih lopta se sretno i spretno odbila, a on ju je iz neposredne blizine ugurao u mrežu.

Dvije minute kasnije Velkoski izlazi sam pred Nurkovića, ali pogađa tek vanjski dio mreže. Velkoski je iz slobodnjaka u 35. minuti poravnao rezultat na 2:2 na Koševu. Duljević je do odlaska na odmor dva puta zaprijetio Nurkoviću, ostalo je 2:2 do odlaska na odmor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku potpuna incijativa domaćih nogometaša, koji su htjeli da naprave potpuni preokret protiv neugodnih Vezira, koji su u par navrata sjajno zaprijetili iz kontranapada. U 50. minuti Todorović je bio sebičan, nije uposlio slobodnog Duljevića i u nepovrat je otišla dobra prilika za Sarajevo. 

U 62. minuti Duljević nije najbolje šutirao nakon što je Nurković promašio loptu. Stojčev i Radovac su iz daljine pokušali da iznenade Nurkovića u 75. i 78. minuti, ali nisu uspjeli. Umalo da iz kontre Travničani opet povedu, ali je Mahović pucao u Bandovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao, niti u pet minuta sudijske nadoknade, pa Travničane slave veliki bod, a navijači Sarajeva žele što prije zaboraviti ovu sedmicu…

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.