Travnikove  nade predvođene Nihadom Ribićem stigle do titule

Mladi Veziri prvaci DFA mnigi lige

Travnikove nade predvođene Nihadom Ribićem stigle do titule

S. Mlaćo

Najmlađi nogometaši Travnika i zvanično su postali prvaci DFA mini lige koja je odigrana u Sportsko-rekreacionom centru Romari u Vitezu.

Nakon posljednjeg kola upriličena je i dodjela pehara za šampione iz Travnika koji su tokom čitavog prvenstva pokazali ubjedljivo najbolju igru.

Podsjećamo, najmlađi omladinci ovog kluba dva kola prije kraja osvojili su titulu prvaka regije Srednje Bosne u DFA mini ligi BiH.

Predvođeni trenerom Ribićem, najmlađi Travničani su pokazali da se radi o talentovanim nogometašima pred kojima je svijetla budućnost. Bivši igrač NK Travnik, Nihad Ribić, koji je s dosta uspjeha nosio dres Vezira preko deset godina, svoje stečeno zanje  sada prenosi na najmlađe omladince. Kaže da mu je posebno zadovoljstvo voditi ove dječake koji su sjajno igrali tokom cijelog prvenstva.

Najbolji strijelac Travnika i čitave lige je sjajni Danijal Strmonja sa 31 pogotkom.

Nakon osvajanja titule prvaka, pobjednici DFA mini lige BiH po regijama igraju završnicu turnira u Sarajevu. Mladi nogometaši Travnika se nadaju da će i tamo ostvariti dobar rezultat i pokazati da nisu bez razloga osvojili prvo mjesto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi