Travniku prijete sankcije UEFA!

Zbog namještanja utakmica

Travniku prijete sankcije UEFA!

Ekipa bh. premijerligaša Travnika mogla bi se suočiti sa drakonskim sankcijama UEFA i FIFA, pišu austrijski i njemački mediji.

Austrijski list Kurrier tvrdi kako je Ante Šapina, prvooptuženi pred Tužilaštvom u Bochumu priznao Sudu kako je namještao prijateljske utakmice NK Travnik na turneji po Švajcarskoj u saradnji sa igračima, trenerom i čelnicima te ekipe.

"Član bosanske Premier lige, ekipa Travnika, nalazi se pod posebnim programom prismotre istražitelja UEFA, nakon što je osuđeni Ante Šapina priznao kako je u saradnji sa čelnicima te bh. ekipe namještao prijateljske utakmice sa švajcarskim klubovima", piše SuddeutscheZeitnung.
Zbog svega, Travničanima bi se moglo desiti da im se čak i zabrani učešće u svim takmičenjima koje su pod ingerencijom UEFA, sve dok se cijeli slučaj ne istraži. To bi značilo da Travnik naredne sezone neće igrati u Premijer ligi!

Navodno, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, odnosno Komitet za normalizaciju, čekaju upute iz UEFA vezane za izbacivanje Travničana iz Premijer lige zbog sumnji da su namjestili pet susreta tokom priprema u Švajcarskoj 2009. godine.

Čelnike Travnika, ali i trenere i igrače te ekipe, već se odavno dovodi u vezu sa Antom Šapinom i Marijom Crvtkom, kolovođama kladioničarske mafije, koju istražuje njemačko Tužilaštvo u Bochumu.

SportSport.ba je još prije pola godine objavio dopise koji su iz Tužilaštva u Bochumu uputili Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i u kojima se jasno navodi kako se ekipa Travnika nalazi pod istragom zbog direktne umješanosti u namještanje utakmica.

Kako saznajemo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će se vrlo brzo očitovati povodom svih ovih navoda, te bi u cijelu istragu mogla biti uključena u policija, te bi moglo biti i hapšenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.