Traži se rješenje za rekonstrukciju stadiona Koševo

Održan sastanak čelnika OK BiH, FK Sarajevo i ASBiH

Traži se rješenje za rekonstrukciju stadiona Koševo

E. Čaušević

Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo, Nedžada Ajnadžića, u utorak sazvan je sastanak u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali čelnici OK BiH, čelnici FK Sarajevo, kao i čelnici Atletskog saveza BiH.

Kako prenosi zvanična stranica Olimpijskog komiteta BiH, na sastanku je konstatovan veliki interes za kompletnom rekonstrukcijom ili izgradnjom novog stadiona Asim Ferhatović - Hase (stadion Koševo) od strane uže i šire bh. zajednice, bazirane na velikoj olimpijskoj i sportskoj, odnosno fudbalskoj historiji i tradiciji.

U diskusiji su izneseni mnogi modeli realizacije Projekta kao i želje nekolicine potencijalnih investitora.

Na narednom sastanku modeli realizacije bi se definisali kako bi u ovoj godini sve nejasnoće korisničkih subjekata dogovorno bile rješene te se stvorili uvjeti potencijalnim investitorima za neometanu realizaciju Projekta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osnovni cilj rekonstrukcije ili izgradnje stadiona Asim Ferhatović - Hase je  adekvatno zbrinjavanje i unapređenje kapaciteta svih sportskih i namjenskih korisnika stadiona nakon realizacije Projekta, a u skladu sa zahtjevima investitora u cilju samoodrživosti i profitabilnosti stadiona.

Sastanku su prisustvovali ispred OK BiH: predsjednik Marijan Kvesić, potpredsjednik Siniša Kisić, potpredsjednik prof. dr Izet Rađo i generalni sekretar mr. Sci Said Fazlagić. Ispred Općine Centar Sarajevo: načelnik Nedžad Ajnadžić, savjetnik Mustafa Resić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić i Muhamed Alaim. Ispred Atletskog saveza BiH: predsjednica Đurđića Šišulj, potpredsjednik Suad Kaknjo, generalni sekretar Milan Pedalo, te ispred Fudbalskog kluba Sarajevo: predsjednik odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić, generalni sekretar Mirza Hadžić, i marketing i komunikacije Anela Potura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi