Trenčin zvanično predstavio Čatakovića

Talenat sa Koševa

Trenčin zvanično predstavio Čatakovića

Slovački prvoligaš AS Trenčin na zvaničnoj stranici potvrdio je dovođenje bh. fudbalera Hamze Čatakovića. 

Kao što je ranije bilo i najavljeno, mladi Čataković koji se istaknuo igrama u omladinskim kategorijama FK Sarajevo poslan je na posudbu do kraja sezone u AS Trenčin koji je danas potvrdio da je posao realiziran. 

Čataković će tako imati priliku da svoj potencijal pokaže na terenima širom Slovačke, a ukoliko opravda očekivanja, postoji mogućnost da njegov ugovor uz adekvatno obeštećenje bude otkupljen. 

"Čatakovića vidimo kao velikog talenta. Vrlo je zanimljiv i vjerujemo da će se vratiti u formu u kakvoj je bio prije nego što se povrijedio. Odlučili smo se na ovaj izazov", kazao je, između ostalog, generalni direktor Robert Rybniček. 

Podsjetimo, Čataković je već imao priliku debitovati za prvi tim Sarajeva, a u sezoni 2015/2016. bio je najbolji strijelac Premijer lige BiH za juniore. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi