Trend koji se širi po BiH: Sjedi i pusti neka zabijaju

Novi slučaj zabilježen u BiH

Trend koji se širi po BiH: Sjedi i pusti neka zabijaju

E. Škorić

Kako protiv sudijskih nepravdi? Lako, prestanete da igrate i pustite rivala da nabija gol razliku na prazan gol.

U Gradačcu je u subotu viđena nevjerovatna scena koja je obišla svijet i uglavnom s naslovom "Samo u BiH". I nimalo nismo ponosni na to. Igrači visočke Bosne uočili su sudijsku lakrdiju, pa su sjeli na teren, svi do jednog, a domaći nogometaš Ivan Ivanovski je bezobzirno loptu dva puta poslao u mrežu za konačnih 3:0.

I nikom ništa, sve regularno, delegat se nije požalio na neke nepravilnosti. Uostalom, Zvijezda nije kriva što gosti nisu htjeli da igraju, ali kako je moguće da se desi da jedan klub u nekom sportu prije nego što sudija odsvira kraj prestane da nastupa? To već graniči s neregularnošću... Neko mora da odgovara za ovo.

Ako ste mislili da je to jedinstven slučaj, onda ste se prevarili. Dogodio se ponovo. Gdje? Pogađate? U Bosni i Hercegovini. Konkretno, u Živinicama na meču Priluka i Ingrama.

Tamo je domaćin slavio sa 8:1, ali gosti iz Srebrenika prestali su da igraju u finišu meča. Kada je dosudio penal, gosti će reći poklonio, za domaće, sudija Edin Golać iz Banovića je uništio ovu utakmicu. 

Senad Hasanović je zabio s bijele tačke za 1:0, pa su pokazana dva crvena kartona, pa onda golijada. Ekrem Karić je zabio dva gola, Adnan Smajlović je utrpao čak četiri komada iako je u igru ušao u 80. minuti, a zabio je gol i Meris Ramić.

Dakle, od 80.  minute su domaći zabili čak sedam golova. Gosti su u tim trenucima digli ruke od utakmice. Šutnu loptu u aut, a ovi krenu u napad i postignu gol.

Gosti tvrde da je Golać sudio 80:20 za domaćina, da je penal poklonjen i da nije bilo smisla igrati. Nije lijepo ni sportski dići ruke i odustati, niti je lijepo i sportski zabijati golove dok rival praktično ni ne učestvuje u utakmici.

Ipak, ovo je Bosna i Hercegovina, ovdje je trendirano sjedenje na terenu kada sudija loše radi svoj posao. Samo da se ovaj trend zaustavi, da ne odemo predaleko, ako već nismo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi