Trener Vezira zgrožen: Ulični riječnik predstavnika Bratstva

Incident nakon susreta Bratstva i Travnika

Trener Vezira zgrožen: Ulični riječnik predstavnika Bratstva

S. Mlaćo

U derbi  susretu 11.kola Prve lige Federacije danas su u Gračanici snage odmjerili Bratstvo i Travnik.

Završilo je 2:2, iako su gosti vodili sa 2:0 te skoro imali u svojim rukama tri važna boda. Domaći se nisu predavali i na kraju su oba tima na svoj konto dodala po jedan bod.

Nakon utakmice desio se i jedan incident u kojem je učestvovao služebeni predstavnik Bratstva, ujedno i načelnik Općine Gračanica Nusret Helić koji se pokušao obračunati sa trenerom u stručnom štabu Vezira Feđom Dudićem. Svoje viđenje ove situacije odmah nakon utakmice za SportSport.ba je dao upravo Dudić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zaista fer i korektna utakmica u kojoj su obje ekipe pokazale kvalitet i da se s pravom nalaze u vrhu 1.lige Federacije. Rezultat je na kraju realan jer jer smo mi bili bolja ekipa prvo poluvrijeme, a  Bratstvo drugo, ma da ostaje žal sa pobjedom jer smo imali vodstvo od 2:0. Zaista bi se zahvalio domaćim navijačima, igračima i stručnom štabu na fer i korektnom prijemu prije i za vrijeme utakmicu, a ljagu je bacio službeni predstavnik domaćina i načelnik Gračanice Nusret Helić koji je na moju konstataciju  da je suđenje bilo korektno, a  rezultat realan krenuo da me odgurne i ničim izazvan rekao “popuš.. mi k....“. Veći incident spriječila je policija i zaštitarska služba, a zaista ne priliči jednoj takvoj osobi koja mi može biti otac po godinama i koji je na čelu kluba i grada tako da se  ophodi tako i koristi takav riječnik. Vjerujte da sam utučen otišao sa stadiona, iako sam prisustvovao i bio dio jedne odlične prvenstvene utakmice", kazao je Dudić za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi