Trening centar FK Sarajevo biće dodatno obogaćen

Počinje gradnja svlačionica, kancelarija...

Trening centar FK Sarajevo biće dodatno obogaćen

M. Šljivak

Trening centar FK Sarajevo uskoro će biti obogaćen dodatnim komponentama.

U proteklim godinama, Fudbalski klub Sarajevo napravio je značajni iskorak na području infrastrukture, kako bi klub i u nadolazećim godinama osigurao uvjete, za razvoj fudbalskih talenata.

Sarajevo je, podsjećamo, okončalo prvu fazu izgradnje modernog trening centra, na području Kantona Sarajevo (Butmir), te je sportski sadržaj grada Sarajeva obogaćen centrom sa tri vrhunska terena za odigravanje utakmica i obavljanje treninga, koji su napravljeni sa svim pratećim potrebama, poput sistema za navodnjavanje i reflektorima.

Trening centar se prostire na više od 70.000 m2. Vrhunske uslove za rad prepoznali su mnogi sportski kolektivi, te su u centru ugostili “A” reprezentaciju BiH, U-17 reprezentaciju Irske, U-21 reprezentaciju BiH, te “A” reprezentaciju BiH za žene. Naš najtrofejniji ženski klub, SFK 2000 Sarajevo svoje premijerligaške utakmice igra u našem centru, na terenu koji nosi ime po legendi kluba “Želimir Vidović – Keli” i nakon skoro dvije godine igranja, još uvijek nisu primile niti jedan gol na Butmiru.

Redovnim servisiranjem terena, Sarajevo želi zadržati postojeći kvalitet podloge, kako na terenima sa prirodnom travom, tako i na terenu sa plastičnom podlogom, a u narednom periodu, Sarajevo će realizovati novi projekat.

Bordo klub je sklopio dogovor sa domaćom kompanijom “Alfe Mi”, koja će izvršiti radove na izgradnji visoko kvalitetnog  montažnog, objekta u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije i salu za fitnes.

“Želja nam je da našim selekcijama omogućimo što bolje uslove za rad. Realizacijom projekta sa kompanijom Alfe Mi napravit ćemo značajan iskorak na polju infrastrukure i dodatno ćemo obogatiti sadržaj u našem trening centru. Ova domaća kompanija poznata je po visokom kvalitetu i drago mi je što ćemo u narednom periodu realizovati ovaj projekat.”, izjavio je Alen Hujić, Šef odbora direktora FK Sarajevo, dodavši:

"Samo zajedničkim radom možemo ispisati nove stranice historije FK Sarajevo. Želja nam je da naš Trening centar ima sav potreban sadržaj kakav i zaslužuje, te bude jedan od najboljih u regionu u skladu sa renomeom našeg kluba.", zaključio je Hujić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći da se pri realizaciji ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo obratio svim institucijama vlasti, obzirom da je Trening Centar Bordo kluba od šireg značaja, jer svakodnevno okuplja na stotine djece, te predstavlja pored doma Sarajeva i dom različitih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, koje se uvijek pripremaju u našem centru uoči kvalifikacijskih utkamica. Također, u Trening centru Bordo kluba će biti održani i različiti fudbalski turniri, s toga je bitno da postoje svi potrebni uslovi, kako bi adekvatno odgovorili zahtjevima brojnih selekcija.

Realizaciju ovog projekta, Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi