Manjak zaštitara, navijači razočarani

Trening Zmajeva zatvoren za javnost zbog sigurnosti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je svoj prvi trening nakon što je u petak navečer sa 3:0 upisala svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2016 na gostovanju kod Andore.

Izabranici Mehmeda Baždarevića danas su trenirali na Generali Areni, stadion na kojem svoje domaće utakmice igra Austrija Beč. 

Iako je za trening fudbalske reprezentacije naše domovine vladalo veliko interesovanje naših navijača, FS Austrije (OFB) nije bio u mogućnosti organizovati otvoreni trening naše najbolje fudbalske selekcije. Glavni razlog je bio sigurnost na stadionu,

"Nekoliko puta smo insistirali kod OFB-a da puste navijače, ali i naše malobrojne novinare da prisustvuju večerašnjem treningu u Beču. Međutim, svaki put su nas odbili obrazlažući riječima da nemaju dovoljan broj zaštitara kako bi garantovali sigurnost svima sigurnost na treningu. Nisu čak htjeli pustiti ni vas novinare jer su smatrali da ukoliko otvore jedan od ulaza, navijači mogu napraviti stampedo", kazala je Slavica Pecikoza, portparol N/FSBiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navijači BiH bili su itekako razočarani činjenicom da je prvi trening Zmajeva pred prijateljski susret sa Austrijom otkazan, ali mnogi kažu da ih ova situacija neće spriječiti da gledaju najbolje bh. fudbalere uživo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.