Tri bh. golmana u grupnim fazama evropskih takmičenja

Prvi put u historiji

Tri bh. golmana u grupnim fazama evropskih takmičenja

Dž. Mrakić

Azerbejdžanski Qarabaq i poljski Lech večeras su se plasirali u grupnu fazu Evropske lige.

Drugi golman naše reprezentacije, Ibrahim Šehić, nije imao mnogo posla u večerašnjoj utakmici. Njegov tim je sa visokih 3:0 porazio švicarski Young Boys, koji je od četvrte minute igrao s igračem manje i do kraja susreta nije uputio niti jedan udarac u okvir gola. 

Tako se Qarabaq, s ukupnih 4:0, drugu godinu zaredom našao u grupnoj fazi Evropske lige.

Razloga za zadovoljstvo imao je i novi čuvar mreže na spisku Mehmeda Baždarevića, Jasmin Burić, koji je sa svojim Lechom slavio 1:0 na gostovanju kod mađarskog Videotona. 

S identičnim ukupnom rezultatom kao i Qarabaq, oni su također, ostvarili plasman u grupnu fazu.

A naš najbolji golman i odnedavno čuvar mreže aktuelnog prvaka Engleske Chelseaja, Asmir Begović, danas je saznao svoje protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka. 

Chelsea će prolazak u osminu finala takmičenja tražiti preko Maccabija iz Tel Aviva, Porta i kijevskog Dinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bosna i Hercegovina u sezoni 2015/2016 prvi put u historiji imat će tri reprezentativna čuvara mreže u grupnim fazama evropskih takmičenja. 

Čestitamo!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.