Tri crvena, remi i deset golova u derbiju futsal PL

Mostar SG i Centar podijelili bodove

Tri crvena, remi i deset golova u derbiju futsal PL

A. Beganović

U okviru Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine odigrana su dva susreta Lige za prvaka, a u derbiju su vodeći Mostar SG Staklorad i drugoplasirani Centar podijelili bodove.

Derbi susret 2. kola Lige za prvaka je opravdao očekivanja. Više od 300 prisutnih gledalaca u dvorani "Midhat Hujdur" uživalo je u majsotrijama najboljih bh. malonogometaša i u neizvjesnosti.

Gosti iz Sarajeva i aktuelni bh. prvaci su mnogo bolje otvorili susret i već u 5. minuti su golom Dražena Novoselca stigli do prednosti. Minut kasnije je već 0:2, a strijelac drugog gola bio je Anel Radmilović.

Domaći u 8. minuti preko Edisa Mrše smanjuju na 1:2, ali Centar do kraja poluvremena postiže još dva gola. U 15. minuti pogodio je Nijaz Mulahmetović, da bi u 18 za 1:4 zabio Nermin Jusić.

U tim momentima se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, no tako nisu misli u domaćem timu. Vodeća ekipa prvenstva u drugom dijelu je zaigrala mnogo bolje i preko Marija Aladžića i Mrše do 28. minute je stigla do samo gola zaostatka.

Dejan Pavlović u 32. postiže gol za 4:4, a samo minut kasnije Kristijan Zor golom na noge diže domaću publiku. I kada se očekivao kraj susreta Mulahmetović je pogodio za konačnih 5:5. Na kraju treba dodati i da su čak trojica igrača isključena iz igre, dva iz gostujućeg, a jedan iz domaćeg tima.

U drugom odigranom susretu Seljak je u Livnu bio bolji od Leotara (4:2). Dva gola za domaće postigao je Duje Nevistić, dok su se u listu strijelaca još upisali Ante Semren i Hrvoje Šimunović. Za Leotar su strijelci bili Milan Vico i Petar Vukoja.

Posljednji susret 2. kola Lige za prvaka danas igraju Zrinjski i Brotnjo, a na tabeli je trenutno prvi Mostar SG sa 28 bodova, Centar je drugoplasirani sa bodom manje, a Leotar trećeplasirani sa 24 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi