Tri hat-tricka na Pecari, Sarajevo razbilo Mladost

Premijer liga za kadete

Tri hat-tricka na Pecari, Sarajevo razbilo Mladost

E. Škorić

U subotu i nedjelju odigrani su mečevi petog kola Premijer lige BiH za kadete i juniore.

U kadetskoj ligi, sve pobjede ostvarili su domaći. U Tuzli Sloboda je bila bolja od Zrinjskog s 2:1.  Golove su postigli Eldin Omerović u 31. minuti s penala i Adnel Musić u 25. minuti. Gol za goste iz Mostara postigao je Domgjonaj Leonardo u 13. minuti.

Tri hat-tricka na Pecari

Na Pecari je postignuto čak 10 golova, Široki je sa 7:3 pobijedio Čelik. Mate Čolak i Domagoj Marušić postigli su po tri gol, a jedan Mario Mandić, dok je na drugoj strani Adnan Čerimić dao ha-trick. Amar Muslić i Selim Žuna dobili su crvene kartone u redovima gostiju.

Sarajevo je razbilo Mladost sa 5:0, a golove su dali Amar Jašarević, Dal Varešanović, Arnes Junuzović, Kenan Dervišagić i Nemanja Nikolić.

Sloboda lider

U Bijeljini Radnik je s 2:1 bio bolji od Metalleghea, dok je meč Viteza i Željezničara na programu sutra.

Nakon pet kola, Sloboda je vodeća s 11 bodova, Zrinjski ima 10, a Široki Brijeg osam bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi