Tri kluba bez licence za narednu sezonu Premijer lige

Odluka Prvostepene komisije

Tri kluba bez licence za narednu sezonu Premijer lige

S. Mlaćo

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, održanoj u Sarajevu 05.05.2017. godine, donijete su odluke o  licencama za učešće klubova koji su aplicirali za Premijer ligu BiH i UEFA klupska takmičenja u sezoni 2017/2018.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA  klupskim takmičenjima su:

FK ''Sarajevo'' Sarajevo,NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK ''Zrinjski'' Mostar, FK „Radnik“ Bijeljina, FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj i FK''Krupa''- Krupa na Vrbasu .

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su:

FK ''Sarajevo'' Sarajevo, NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK ''Zrinjski'' Mostar, FK ''Krupa'' Krupa na Vrbasu, FK ''Radnik'' Bijeljina, FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj, NK ''Vitez'' Vitez i NK ''Metalleghe-BSI'' Jajce.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su:

FK ''Olimpic'' Sarajevo, FK ''Sloboda'' Tuzla i NK ''Čelik'' Zenica, NK ''Vitez'' Vitez i NK ''Metalleghe-BSI'' Jajce.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su:

NK ''Čelik'' Zenica , FK ''Sloboda'' Tuzla i FK ''Olimpic'' Sarajevo,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA-e takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi