Trijumf juniora Sarajeva, Olimpic nanio Zrinjskom prvi poraz

Zanimljivo u Premijer ligi za juniore

Trijumf juniora Sarajeva, Olimpic nanio Zrinjskom prvi poraz

A. Beganović

Juniori Sarajeva su u Zvorniku u zaostalom susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Drinu (2:0), dok je Olimpic u Sarajevu nadigrao Zrinjski (2:0) kojem je današnji poraz prvi u sezoni.

Juniori Sarajeva osvojili su tri boda na gostovanju kod Drine. Slavili su bordo momci sa 2:0, a oba pogotka postigao je Hamza Čataković. Prvi u 45., a drugi u 85. minuti susreta.

U goste Olimpicu stigli su juniori Zrinjskog, koji su u šest odigranih susreta upisali isto toliko pobjeda. Do pred sami kraj meče nije bilo golova, a onda je rezervista Avdo Jukan u 77. minuti doveo Olimpic do prednosti, a 10 minuta kasnije takođe igrač s klupe Dželaludin Repuh postiže pogodak za konačnih 2:0. Treba naglasiti da su Plemići susret završili sa dva igrača manje pošto su isključeni Kožul i Miketek.

Premijer liga BiH za juniore, 1. kolo:

Drina - Sarajevo 0:2 (Čataković 2x)

DRINA: Stojanović, Dragić, Stjepanović, Đurić, Gajić, Aleksić, Simić, Majlović, Smajlović, Omerović, Musić, Još su igrali Kostić, Mustafić, Galić, Lukić i Višković.

SARAJEVO: Abdulahović, Mićunović, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Jezerkić, Mujakić, Blagojević, Kadušić, Čataković. Još su  igrali Herić, Smajlagić, Bošnjak, Škrijelj i Agić.

Olimpic - Zrinjski 2:0 (Jukan, Repuh)

OLIMPIC: Šetkić, Gusinjac, Bučuk, Memić, Ajdinović, Šahović, Varešanović, Begić, Dokara, Filan, Kovačević. Još su igrali Kalesić, Jukan, Repuh i Čehajić.

ZRINJSKI: Kaić, Zelenika, Kožul, Krtalić, Vulić , Radeljić, Vukša, Miketek, Sušić, Čavar, Sabljić. Još su igrali Fejzić, Albijanić, Martinović i Bagarić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.