Trijumf Sloge Simin Han za prvo mjesto na tabeli

Odigrano šest susreta Druge lige Sjever

Trijumf Sloge Simin Han za prvo mjesto na tabeli

A. Beganović

Odigrano je šest susreta 8. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever, a pobjedom na gostovanju kod Radnika (3:0) Sloga Simin Han se probila na čelo tabele.

Fudbaleri Sloge Simin Han su sa ubjedljivih 3:0 savladali Radnik, a do prednosti su stigli već u 12. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio mrežu Radnika pogodio Amar Suljić.

Početkom drugog dijela, tačnije u 49. minuti Selmir Mešić je udvostručio prednost Sloge, da bi u 68. Mirel Ibrahimović postigao pogodak za konačnih 3:0.

Sloga iz Tojšića slavila je na gostovanju kod Dizdaruše i to s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Selmir Halilović u 90. minuti.

Mladost iz Malešića je s ubjedljivih 4:0 savladala Ingram, a tri pogotka postigao je Hasan Hadžić, dok se u listu strijelaca upisao i Alen Šako.

Gradina i Slaven su u Srebreniku podijelili bodove (1:1). Ekipa iz Živinice stigla je do prednosti u 21. minuti kada je mrežu domaćina zatresao Azur Subašić, da bi desetak minuta kasnije Osman Hadžić pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Bodove su podijelili Priluk i Mramor (2:2). Golovima Muamera Klimentića i Amira Mehmedovića Mramor je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo 2:0, no Senad Hasanović i Senad Huskanović uspjeli su Priluku donijeti bod.

U Kalesiji je Bosna savladala Prokosoviće (2:1), koji su u 38. minuti preko Tarika Omića stigli do prednosti. No, u 53. minuti Suad Tabalović iz jedanaesterca stvari vraća na početak, da bi Anel Alibašić, nekadašnji igrač Željezničara i Zvijezde u 74. minuti donio pobjedu Bosni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.