Trijumfi kadeta Sarajeva, Širokog Brijega i Zrinjskog

Omladinska Premijer liga za kadete

Trijumfi kadeta Sarajeva, Širokog Brijega i Zrinjskog

S. Mlaćo

Osim duel Željezničara i Krupe (2:0), u Omladinskoj Premijer ligi BiH za kadete danas su odigrana još tri susreta.

Olimpik je u Halilovićima savladao Radnik sa 2:1, iako su gosti prvi poveli u 12. minuti preko Radovana Vujića. 

Mlade nade Olimpika se nisu predavale, pa su izjednačile već u 24. minuti preko Irhada Vladavića, da bi za potpuni preokret pogodio Sanjin Ćeman u 39. minuti Bio je to i konačan rezultat susreta.

U Tuzli su snage odmjerili kadeti Slobode i Mladosti DK, a gosti su slavili sa minimalnih 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Adnan Čerimić u 11. minuti.

Kadeti Zrinjskog deklasirali su zenički Čelik sa 4:1. Mladi Plemići poveli su u 26. minuti preko Kristijana Stanića, a za 1:1 pogodio je Selim Žuna u 41. minuti. 

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena novo vodstvo Zrinjskom donosi Lovro Kordić, a posao su drugom poluvremenu su završili Toni Šunjić i drugim pogotkom Kristijan Stanić. 

Jučer su odigrane dvije utakmice, a kadeti Sarajeva u Busovači su nadigrali Vitez sa 2:0. Strijelci za bordo tim bili su Amar Jašarević u 42. minuti, te Đani Salčin u 77. minuti.

Široki Brijeg je deklasirao Metalleghe BSI (4:1), te nanio Jajčanima novi visoki poraz. 

Strijelci za tim sa Pecare bili su Kristijan Medić, Toni Anić, Mate Pirić i Lovro Musa, dok je utješni pogodak za Metalleghe BSI djelo Marka Brtana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi