Trijumfi Podrinja i Kozare za kraj

Prva liga RS, play-off

Trijumfi Podrinja i Kozare za kraj

D. Vejo

Utakmicama 10. kola, kompletiran je play-off ali i šampionat Republike Srpske.

Fudbaleri Drine iz Zvornika, od sezone 2016/2017 oprostili su se porazom. 

Za Zvorničane, kobno je bilo Podrinje, koje ima godinu za pamćenje. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku gostiju koji preko Dejana Vučića u 39. minuti susreta dolaze u vodstvo od 0:1. Što je ujedno bio rezultat prvih 45 minuta.

U nastavku, ponovo su gosti bili ti koji su diktirali tempo. Krajišnik je u 74. minuti meča duplirao prednost tima iz Janje (0:2).

No, do kraja utakmice, Drina je uspjela da smanji na 1:2, loptu u sopstvenu mrežu poslao je Jusufović.

Drugi meč, odigran je u Derventi gdje su se sastali tamošnji Tekstilac i Kozara iz Gradiške. U gradu na Ukrini, igrao se dosta čvrst fudbal u oba perioda. 

Međutim, duboko u sudijskog nadoknadi za posljednja tri boda Kozare u sezoni, gol je postigao Aljetić.

Podsjetimo, Borac i Rudar snage su odmjerili u srijedu na Gradskom stadionu u Banjaluci, a gdje je aktuelni šampion slavio sa 2:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi