Trivunović se oprašta, Dupovac i Bandović vjeruju u trofej

Sarajevo sutra protiv Čelika

Trivunović se oprašta, Dupovac i Bandović vjeruju u trofej

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva i Čelika odigrat će sutra (petak) uzvratni susret finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon što je prethodno dva puta odgođen zbog nesretnih dešavanja u našoj zemlji, susret dva stara sportska rivala konačno će se odigrati u petak s početkom u 17 sati uz direktan prenos na BHRT-u.

Bordo tim je dobrim dijelom podigao trofej Kupa, ali potrebno je najprije opravdati sjajnu igru iz prvog duela iz Zenice i 2:0 prednost. Na Koševu su uvjereni da neće imai problema i da će na najbolji način okončati proteklu sezonu.

"Mogu reći da se suosjećamo s građanima BiH koje su pogodile elementarne nepogode. Što se tiče utakmice, malo nas je poremetilo ovo mijenjanje termina, ali spremni smo. Dobar rezultat iz prve utakmice ne mora ništa značiti, ali nadam se da ćemo pružiti dobru partiju  i da ćemo donijeti navijačima tofej koji dugo čekaju", izjavio je kapiten Sarajeva Amer Dupovac, dodavši:

"Sigurno da jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Jednostavno, dva puta su nas vraćali iz karantina, ali nismo tu mogli ništa promijeniti. Imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice, ali želja nam je opet pokazati da smo kvalitetniji od Čelika. Također, pozvao bih sve ljubitelje fudbala da sutra dođu i daju svoj dopprinos jer je utakmica humanitarnog karaktera", tvrdi iskusni stoper Vule Trivunović, dodavši.

Trivunović: Ovo je 99 posto kraj moje karijere

"Pokazali smo svima u Zenici da smo bolja ekipa od Čelika, ali najgore su unaprijed upisane pobjede. I oni će doći da se bore, neće se predati, stadion će biti solidno popunjen. Ne očekujem laganu utakmicu, ali ako bude pravi pristup, sutra ćemo riješiti sve probleme oko osvajača. Ne bi bilo korektno da se unaprijed radujemo", istakao je iskusni Vule Trivunović, koji je kazao da mu je ovo oproštajna utakmica.

"Ovo je 99 posto moja oproštajna utakmica. Vrijeme je da se posvetim nečemu drugom, a da svoje mjesto ostavim nekome mlađem, a ja sam sa 31 godinom puno toga postigao. Sada sam najpotrebniji porodici od koje sam odvojen tri godine. Mislim da je to to što se tiče aktivnog igranja nogometa".

Bandović: Pobjedom okončati sezonu

I golman Dejan Bandović smatra da neće biti lagano, ali vjeruje u slavlje, a suosjetio se sa žrtvama poplava.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Želio bih da se zahvalim navijačima koji su pomogli i koji će i dalje pomagati. Bordo armija za BiH će u nedjelju pomagati ljudima, a mi ćemo na svoj način pomoći nekom finansijskom injekcijom. Znamo kako je teška situacija, pogotovo starijim ljudima koji su izgubili svoje domove", izjavio je Bandović, još dodavši:

"Nadam se da ćemo završiti pobjedom sezonu pred našim navijačima iako je nezgodan termin. Radujem se ovoj utakmici i da na kraju da se sve završi pozitivno. Utjecalo je malo na nas to što se mijenjao termin dva puta. Utiče to i na nas, a vjerovatno i na igrače Čelika. Ali, šta je tu je, mi smo tu da radimo svoj posao i da igramo za navijače".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.