Troglav izbačen u niži rang

Novčane kazne Slobodi, Radničkom i Iskri

Troglav izbačen u niži rang

Disciplinska komisija NS FBiH na posljednjoj sjednici izrekla je kazne za igrače i klubove koje se odnose na 19. i 20. kolo. Najteže je kažnjena tuzlanska Sloboda sa ukupno 1.600 KM, dok će na račun saveza po 1.000 KM morati platiti lukavački Radnički i bugojanska Iskra. 

Livanjski Troglav, koji nije odigrao nekoliko posljednjih utakmica, izbačen je u najniži rang takmičenja, a u narednu sezonu krenut će sa šest bodova deficita. 

Sloboda je kažnjena sa 700 KM zbog propusta u derbiju sezone s bihaćkim Jedinstvom. I dok su domaći, ali i regionalni mediji pisali o spektaklu na Tušnju koji je privukao više od 8.000 navijača u Savezu su odlučili da kazne tuzlanski klub. 

Još 900 KM Sloboda će platiti zbog kazni izrečenih trenerima Mirsadu Dediću i Denisu Kariću, te doktoru ekipe Kasimu Salkoviću. Riječ je o verbalnim prepirkama nakon završetka utakmice, a zbog istih golman Mirza Hamzabegović i Fadil Čizmić iz bihaćkog Jedinstva su kažnjeni sa po 300 KM. Nedim Kudra igrač konjičkog Igmana kažnjen je sa 300 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.