"Tuđe kalkulacije nas ne interesuju, želimo pobjedu"

Trener Olimpica jasan

"Tuđe kalkulacije nas ne interesuju, želimo pobjedu"

Posljednje premijerligaško kolo za ekipu Olimpica donosi duel protiv Viteza. 

Sarajevski klub je remijem protiv Mladosti još prije dva kola izgubio sve šanse za opstanak u društvu najboljih, pa će tako predstojeći duel za izabranike Dragana Radovića biti prilika za dostojanstven oprost. 

Pred utakmicu za klupsku stranicu je govorio upravo trener Radović. 

"Ovo je naša posljednja utakmica i svakako prilika da pobjedom završimo sezonu. Ekipi Viteza su prijeko potrebni bodovi, ali mi se na to ne osvrćemo i pripremali smo se za ovaj duel kao i za svaki prethodni. Imamo problema sa povredama, ali se nadam da ćemo se skupiti i u što jačem sastavu izaći na teren. Tuđe kalkulacije nas ne interesuju, na nama je da budemo pravi i pobjedom okončamo sezonu."

Osvrnuo se Radović i na trenutnu situaciju u premijerligašu sa Otoke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žao mi je što je došlo do ispadanja iz Premijer lige BiH, ali smo u prethodne dvije sedmice analizirali sve što se dešavalo i mogu reći samo da je šteta i zbog ekipe koja je na proljeće odigrala nekoliko odličnih partija, ali i zbog ljudi koji trenutno vode klub, da smo ostali bez nastupa u Premijer ligi BiH i naredne sezone. Nedostajalo nam je možda malo više vremena da se još bolje upoznamo i ekipiramo, a sigurno je da se radi o kvalitetnom skupu igrača."

Olimpic i Vitez utakmicu 10. kola Lige za opstanak igraju sutra (subota) od 17 sati na stadionu Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi