Turković: Nadam se da ćemo biti precizniji nego na Tušnju

Napadač Vukova uoči duela sa Željom

Turković: Nadam se da ćemo biti precizniji nego na Tušnju

S. Mlaćo

Nakon poraza od 3:0 na gostovanju kod tuzlanske Slobode, nogometaši Olimpica u subotu će na svojoj Otoci ugostiti Željezničar.

Željo će nakon remija u sarajevskom derbiju protiv Sarajeva (1:1) tražiti nove bodove, a za Vukove svakako ne bi bilo dobro da treće kolo dočekaju bez ijednog boda na svom kontu.

Svoje prve minute u dresu Olimpica u ovom duelu mogao bi upisati i dojučerašnji fudbaler Plavih sa Grbavica Nedo Turković.  

"Utakmica za Željom je za nas kao i svaka druga. Nastojimo da pobijedimo, ali Željo je kvalitetan, dok se mi tek uigravamo. Dosta je mladih i novih igrača i vremenom će to biti bolje", ističe Turković za SportSport.ba.

Iako je pretrpio poraz od tri gola razlike, Olimpic je na Tušnju pružio solidnu partiju, ali njegovi napadači nisu uspjeli iskoristiti par stopostotnih prilika.

"Stvorili smo šanse koje nismo iskoristili. Ne znam ko se može pohvaliti da je na Tušnju stvorio 4-5 stopostotnih šansi Slobodi i nadam se da će pola tih šansi se dogoditi i u subotu i da ćemo ih realizovati", priča napadač Vukova sa Otoke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Želji se nije naigrao, teška povreda odvojila ga je od zelenog terena, a pitali smo ga šta bi za njega predstavljao pogodak timu u kojem je ponikao.

"Kasnio sam sa pripremama i tek dolazim sebi, ali mislim da bi trebao biti u kombinacijama za susret u subotu. Eventualni pogodak bi mi bio podstrek da se poslije povrede vratim na najbolji mogući način. Možda je baš trebalo da moja prva zvanična utakmica poslije teške povrede koljena bude protiv Želje", zaključio je Nedo Turković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije