Turković: Želim se nametnuti dobrim igrama

Nastavlja karijeru u Sloveniji

Turković: Želim se nametnuti dobrim igrama

S. Mlaćo

Dojučerašnji napadač Olimpika Nedo Turković (27) u drugom dijelu sezone nastupati će za ambicioznog slovenskog drugoligaša Brežice 1919. 

Turković se u zimskom prelaznom roku nalazio na korak do prelaska u redove Novog Pazara, ali se transfer  nije ostvario. Međutim, nije dugo bio bez angažmana, te vjeruje da je napravio pravi potez.

"Moj novi klub ima ambicije da ide na Prvu ligu Slovenije. U drugom dijelu sezone ćemo pokušati smanjiti zaostatak za ekipom koja ulazi u najjači rang. Uglavnom u Krškom mi je lijepo, a moje očekivanja su da se da dobrim igrama nametnem, pa da na ljeto pričamo o daljnjim ambicijama. Slovenija je uređena država i to sam vidio u ovih par dana koliko sam tu", kazao je Turković za SportSport.ba.

Treba istaći da će Turkoviću društvo u gradu Krško praviti član Željezničara Damir Sadiković, koji nastupa na posudbi za NK Krško, člana Prve lige Slovenije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi