Plavi nisu uspjeli

Turnir prijateljstva: Željezničar poražen od OFK Beograda

Mladi kadeti FK Željezničar poraženi su danas od OFK Beograda na Turniru prijateljstva u Bijeljini. 

Fudbaleri do 16 godina predvođeni trenerom Edimom Hadžialagićem su u utakmici 3. kola grupe C poraženi od OFK Beograda rezultatom 5:2. 

Prvi su do prednosti došli igrači OFK Beograda. Već u drugoj minuti susreta za minimalno vodstvo je pogodio Đorđević, da bi potom u 17. minuti Popović u situaciji 'jedan na jedan' matirao Muftića i udvostručio na 2:0.

U 22. minuti Željezničar je smanjio rezultat preko Mujića, ali tri minute kasnije OFK Beograd je postigao svoj treći gol na utakmici. Po drugi put Muftića je matirao Đorđević. 

U nastavku Željezničar je preuzeo inicijativu i pred golom srbijanskog kluba su se nizale prilike, što se isplatilo u 35. minuti susreta kada je Šarić pogodio za 3:2. Ipak, OFK Beograd je uspio vrlo brzo da uzvrati i preko Jevetića i Kovačevića je postigao još dva pogotka za konačnih 5:2. 

Nakon tri kola Željezničar je na drugoj poziciji sa šest osvojenih bodova, dok je prvi OFK Beograd  koji je već obezbijedio plasman u polufinale. Ispod su Spartak Subotica i Dinamo Zagreb. 

Turnir prijateljstva, Bijeljina:

OFK Beograd - Željezničar 5:2

OFK Beograd: Čučak, Čvorić, Zeljajić, Rankić, Đordjević, Milikić, Popović, Adžibaba, Jevetić,  Janković, Stanić.

Željezničar: Muftić, Cacan, Vitlar, Kovačević, Panjeta, Džindo, Mulamuratović, Mujić, Salanović,  Šarić, Aljić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi