“Turnir šampiona Tom-Cat”

"BH Tempo 09" organizira

“Turnir šampiona Tom-Cat”

E. Škorić

Sve je spremno za Prvi “Tom-Cat turnir šampiona”, koji će se sutra u organizaciji sportskog magazina “BH Tempo 09” održati na Stadionu Tušanj.

U sklopu svoje prve godišnjice, “BH Tempo 09” je uz pomoć NSTK i JU “Gradski stadion
Tušanj” okupio šampione iz četiri bh. lige. Dio ove zanimljive sportske manifestacije će biti NK Budućnost Banovići – prvak Prve lige FBiH, NK Gradina - prvak Druge lige FBiH Sjever, FK Radnik Hadžići – prvak Druge lige FBiH Centar i NK Priluk - prvak Prve lige TK.

- Imali smo želju da na turnir dovedemo i zvorničku Drinu, koja je prvak Prve lige RS-e,
ali se zbog žrijeba Premijer lige kojim je određeno da se Zvorničani i Banovićani sastanu u
prvom kolu, koje slijedi za sedam dana, te je na zahtjev trenera Drine otkazan njihov nastup.
Međutim, i pored toga vjerujemo da će oni koji se odluče sutra doći na Tušanj, imati priliku
vidjeti dvije dobre utakmice – istakao je Milenko Čajić, glavni urednik ovog sportskog
magazina i nosilac aktivnosti organizacije turnira, koj ibi trebao postati tradicionalan.

Svoje zadovoljstvo medijskom zastupljenošću i kvalitetom učesnika iskazao je i Senad
Mujkanović, direktor firme “Tom – Cat” koja je i zlatni sponzor turnira, te Midhat Arnautović predsatvnik NSTK, jednog od suorganizatora turnira.

- Ideja je odlična i rado smo prihvatili da budemo dio jedne ovakve manifestacije. Okupiti
na jednom mjestu četiri ekipe koje su u prošloj sezoni izborile rang više nije mala stvar
i vjerujem da će to znati prepoznati i ljubitelji nogometa sa ovog područja – rekao je
Arnautović.

Između dvije polufinale utakmice bit će upriličena i mala svečanost, gdje je organizator turnira predvidio skromne nagrade za predsatvnike pionira i kadeta Slobode, koji su prošloj sezoni postali prvaci BiH.

Turnir počinje sutra (subota) na Stadionu Tušanj u Tuzli u 16. sati utakmicom u kojoj se sastaju NK “Gradina” Srebrenik – NK “Priluk” Priluk (Sudije: Read mehanović, Jasminko Tufekčić i Edis Zuko, delegat Ivica Jurajić). Između dvije utakmice je najavljeno uručenje nagrada mladim šampinima, dok drugi susret počinje u 18. sati, a sastat će se FK “Budućnost” Banovići – FK “Radnik” Hadžići (Sudije: Midhat Arnautović, Suad Čičkušić, Kristijan vasilić, delegat Izet Čejvanović).

Finalni susret će u dogovoru sa ekipama biti odigran u prvoj prvenstvenoj pauzi, u jednom od mjesta iz kojih budu dolazili finalisti turnira. Pored priznanja svim učesnicima turnira, organizator će proglasiti najboljeg igrača i najboljeg golaman turnira.

Cjelodnevna ulaznica sa oba susreta iznosi 3 KM.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.