Turnir u Foči: Steaua bolja od Zvezde

"Football friends"

Turnir u Foči: Steaua bolja od Zvezde

Kadeti rumunske Steuae izborili su nastup u polufinalu turnira "Fotball friends".

Mladi rumunski fudbaleri u derbi meču savladali su ekipu Beogradske Crvene Zvezde nakon izvođenja jedanaesteraca konačnim rezultatom 7:5.

Steaua je od samog starta krenula silovito i veoma brzo stigla do prednosti od 2:0. Međutim, onda je nastupio preokret. Probudili su se Beograđani koji su u poslednjim minutama meča stigli do željenog izjednačenja.

Uslijedila je lutrija zvana penali - gdje je junak pobjede rumunske ekipe bio mladi golman Lupesku, koji je odbranio jedan udarac sa 11 metara.

Vidno srećan, nakon utakmice Lupesku je rekao da iz njegovog kluba nisu slučajno na današnjoj press konferenciji najavili da će pobijediti svaku utakmicu i da su u Foču došli da osvoje turnir. 

- Meč sa Zvezdom bio je izuzetno težak, naročito poslednjih 20 minuta. Ipak, duboko u svom srcu sam znao da ćemo se mi na kraju radovati. Očekivali smo penale, vjerovali u sebe i na kraju se ispostavilo da smo sa pravom bili optimisti pred ovu utakmicu.

Steaua će se sutra u polufinalu sastati sa boljim iz meča Željezničar - Maribor, kojim će se i zatvoriti današnji takmičarski dan na ovogodišnjem "Footbal friends"-u.

CRVENA ZVEZDA - STEAUA 2:2 (1:2) penalima 5:3

StrIelci: Bači u 27, Marinčuta u 29 (Steaua), Nikolić u 35. i Krstić u 74 minutu (Crvena Zvezda) .Strijelci iz penala :Rakić,Nikolić,Krstić(Crvena Zvezda) , Neg,Marinčuta,Obreča,Pal i Tudoš(Steaua)

CRVENA ZVEZDA :Milović,Tomac,Sićević,Puzić,Rakić,Račić,Vukmanović,Nikolić,Krstić,Petrović,Tomašević(Živojinović)

STEAUA:Lupesku,Bači(Sava), Pal,Gavrila,Jordače,Guna,Tudoš,Oreča, Padineau,Jon( Neg)Marinčuta.

Piše: Maja Kostović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi