Turnir veterana "Sarajevsko ljeto 2009"
Direktor turnira Hasan Hajdarević

Turnir veterana "Sarajevsko ljeto 2009"

Ovog vikenda poznata sarajevska ljepotica za malene terene "Fis" ugostit će 16 ekipa veterana na turniru pod nazivom "Sarajevsko ljeto 2009". Ideja o organizaciji ovog turnira potekla je od sportskog radnika hasana Hajdarevića, a tehnički organizator je FK "Koševsko brdo".

Turnir se igra od petka do nedjelje a pravo nastupa imaju igračiji stariji od 35 godina. Učestvuje 16 ekipa podijeljenih u 4 grupe. Po dvije prvoplasirane ekipe plasirat  će se u četvrfinale koje je na progranu u subotu, dok se završnica turnira igra u nedjelju od 17 sati. Generalni sponzor ovog turnira je Privredna Komora FBiH. Biće to lijepa prilika za susrete starih sarajevskih majstora malih i velikih terena.

U grupi "A" se nalaze: FK "Mošćanica", Stanić Kreševo, Vrbanuša i Koševsko brdo, u grupi "B" igraju Džekos, Radnik (Hadžići), Biser i Njemačka Ambasada, grupu "C" sačinjavaju: Veterani  Fis-a, Volksbank, MUP Kantona i Satex i na kraju u grupi "D"  igraju: Esmeralda, MZ Čengić Vila, Opština Novi Grad i Vogošća.

Raspored turnira

Petak, 07.08.

16,00 FK Mošćanica - Stanić Kreševo, 16,50 - Vrbanjuša - Koševsko brdo, 17,40 - Džekos - Radnik (Hadžići), 18,30 - Biser - Njemačka Ambasada, 19,20 - Veterani FIS-a - Volksbank, 20,10 - MUP Kantona - Satex, 21,00 - Esmeralda -  MZ Čengić Vila, 21,50 - Opština Novi Grad - Vogošća.

Subota, 08.08.


U 18,19, 20 i 21 sat igraju se četvrfinalni susreti

Nedjelja 09.08.

Susreti polufinala i finala i zatvaranje turnira

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.