Tušanj slavi, Sloboda je novi lider

Olimpic poražen u Tuzli

Tušanj slavi, Sloboda je novi lider

E. Škorić

U jednoj od zanimljivijih utakmica 11. kola Premijer lige BiH Sloboda je ugostila Olimpic.

Sloboda igra sjajno ove sezone, no imala je dosta problema protiv Olimpica na Tušnju. Gosti iz Sarajeva nisu uspjeli da se spase poraza, ali dobro su stajali na terenu.

Stanić je već u petoj minuti imao sjajnu šansu za Olimpic, a za domaće je u prilici bio 10. Sarić, no Hamzić je odbranio. U petnaestoj minuti rezultat se promijenio. Veselinović je majstorski petom zatresao mrežu gostiju iz Sarajeva.

Samo sedam minuta je trajalo slavlje Tuzlaka. Stanić je sjajno ubacio, Stefan loptu poslao iza leđa Pirića. 

Do kraja prvog dijela Ahmetović je imao šansu za Slobodu, no Hamzić ga je "pročitao" u situaciji jedan na jedan, a u samoj završnici velika prilika za Olimpic. Pirić je odbranio udarac Karića.

Nakon 10 minuta igre u nastavku domaćin je uspio da postigne novi gol i da dođe do pobjede. Stjepanović je bio precizan za 2:1. Mogao je potom Ahmetović da riješi utakmicu, ali nije iskoristio još jednu dobru šansu. 

Petanestak minuta prije kraja Sarić je dobio direktan crveni karton, Sloboda je s igračem manje dočekala kraj utakmice, ali sačuvala je vodstvo.

Sloboda - Olimpic 2:1 (Veselinović 15, Stjepanović 54/ Stefan 22)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović 

Olimpic: Hamzić, Imamović, Merajić, Regoje, Brković, Pandža, Stanić, Karić, Handžić, Jusufović, Stefan.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.