Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage

Zvanično saopštenje NSBiH

Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage

E. Čaušević

U NSBiH je u proteklim danima stigla još jedna obavijest od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine o donošenju Naredbe o neprovođenju istrage, br. T20 0 KTA 0014263 17 od dana 02.11.2017. godine, a koja je izdata nakon svih izvšenih provjera na osnovu zaprimljenih  prijava.

Iz NSBiH danas su se oglasili saopštenjem na zvaničnoj stranici povodom ovih dešavanja. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"U prethodnom periodu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnešeno je nekoliko anonimnih, ali i potpisanih prijava od strane nezadovoljnih pojedinaca i interesnih grupa, protiv aktuelnog rukovodstva NSBiH. Ove prijave, kao i medijska haranga, koja je uslijedila, kako pojedinaca  iz javnog servisa tako i pojedinih novinara bila je unaprijed smišljena s ciljem diskreditacije rukovodstva Saveza.

NSBiH nije reagovao na sve lažne i neutemeljene optužbe koje su podnosili pojedinci, duboko vjerujući da agencije koje su zadužene za provedbu Zakona u BiH rade svoj posao profesionalno. NSBiH je stoga svoje resurse i kapacitete stavio na raspolaganje ovim agencijama kako bi se utvrdila potpuna istina. Kao vjerodostojan dokaz za sve prednje navedene tvrdnje, uz saopštenje kao prilog objavljujemo i dokument br. T20 0 KTK 0009608 14 od dana 02.09.2015. godine.

Obično je za dokazivanje pravde potreban duži vremenski period, pogotovo u našem okruženju i ambijentu u kojem živimo, gdje su pojedinci spremni zloupotrijebiti  funkcije koje obavljaju i ukazano povjerenje. Svjesni smo da ovo nije kraj naše borbe za dokazivanje istine i skidanje stigme sa našeg imena kojeg pojedinci zloupotrebljavaju i konstantno plasiraju u javnost neistine, podonoseći neosnovane prijave.

NSBiH je bez sumnje najuspješniji sportski kolektiv u zemlji i ništa nas neće zaustaviti u nastojanju da prije svega zaštitimo instituciju Saveza od svih laži i insinuacija, kao i sam nogomet/fudbal u Bosni i Hercegovini, te i dalje radimo na promociji pravih vrijednosti ovog sporta.

U našoj zemlji postoje nadležne institucije u kojima rade vrhunski profesionalci, koji će sigurni smo, postaviti stvari na polje institucionalnog djelovanja, te će tako u narednom periodu pojedinci i interesne grupe dobiti priliku da svoje aktivnosti u obliku kleveta, podmetanja i lažnih optužbi, a koje su do sada izrekli i napisali, dokazuju na mjestima gdje je to zakonom predviđeno.

Dugujemo iskrenu zahvalnost svima koji su vjerovali u nas i nisu podlegli lažima, insinuacijama, neosnovanim napadima, svima koji su odbili biti dio negativnih, retrogradnih snaga koje su nas sputavale u radu i razvoju. Dužnu pažnju posvećujemo ljudima koji imaju strpljenja da zajedno sa nama istraju u nastojanju da NSBiH i dalje bude sinonim za postavljanje i izgradnju visokih standarda ne samo u nogometu/fudbalu, već i u bosansko hercegovačkom društvu", navodi se u saopštenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi