Tužioci FSBiH spustili zavjesu na "Aferu punac"

Nakon nekoliko mjeseci

Tužioci FSBiH spustili zavjesu na "Aferu punac"

A. Beganović

Tužioci Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na "aferu punac" spustili su zavjesu s tim da postoji mogućnost za njihovo aktiviranje.

Mnogo pažnje u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti izazvale su tvrdnje predsjednika Slobode, Azmira Husića, o navodno neisplaćenim premija tuzlanskoj ekipi od strane Sarajeva za pobjedu Slobode protiv Mladosti iz Velike Obarske u finišu prošle sezone.

Husić je nakon prvog susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je Sloboda savladala Sarajevo rezultatom 2:1 "prozvao" direktora Sarajeva Dinu Selimovića rekavši da Sarajevo još uvijek duguje Slobodi premije za pobjedu u duelu protiv Mladosti.

Prema Husićevim riječima radi se o 20.000 KM koje su čelnici Sarajeva obećali Slobodi, a ime je afera dobila zbog poruke koju je Husić uputio sada već bivšem sportskom direktoru Bordi tima Abdulahu Ibrakoviću u kojoj je stajalo: "Drug, ne bi tvog punca".

Nakon Husićevih tvrdnji iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su reagovali, te su Tužiocima naložili da se ispita cijeli slučaj. Izjave Tužiocima FSBiH su dali akteri "afere punac", Azmir Husić, Dino Selimović i Abdulah Ibraković, a da je na cijeli slučaj sad zasad spuštena zavjesa za SportSport.ba je potvrdio Goran Andrijanić, jedan od Tužioca FSBiH.

"Odradili smo svoj posao. Predsjednik Slobode Azmir Husić je prijavljen Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zbog kršenja etičkog kodeksa. Disciplinska komisija će se na nekoj od narednih sjednica očitovati po tom pitanju", izjavio je Andrijanić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče optuživanja za premiranje i štimanje mečeva i tu smo učinili sve što je u našoj nadležnosti. Za nas je trenutno taj slučaj završen, obustavljena je istraga i sve je proslijeđeno nadležnom državnom Tužilaštvu. Ukoliko iz Tužilaštva otvore istragu i dođu do nekih novih saznjanja mi ćemo se ponovo aktivirati, naravno samo vezano za sportska pitanja. Ostale stvari nisu u našoj nadležnosti", dodao je Albijanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi