"U BiH postoje igrači koji su važniji od predsjednika"

Tako kaže pomoćnik Mehmeda Baždarevića

"U BiH postoje igrači koji su važniji od predsjednika"

Selektor naše fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević i njegov pomoćnik Stephane Gilli govorili su za francuske medije pred večerašnju utakmicu Lyona i Rome u okviru Evropa lige.

Naravno, Francuze je najviše zanimao Edin Džeko koji će i večeras biti glavna uzdanica Rome u prvoj utakmici osmine finala ovog takmičenja. I Baždarević i Gilli su hvalili našeg kapitena.

"Prošle sezone sam se naljutio na pojedine italijanske novinare jer su pisali mnogo toga što nije istina u vezi Edina Džeke. Edin mi je nedavno otkrio da se osjeća mnogo zrelije. On uživa u svom timu, a i u svojim partijama", rekao je Baždarević.

S druge strane, Stephane Gilli je poručio da Džeko može igrati u bilo kojem timu na svijetu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Džeko može igrati u bilo kojem timu na najvišem nivou. U BiH postoje dva ili tri fudbalera koja su možda i važnija od predsjednika države", rekao je Gilli.

Podsjetimo da je Džeko do sada postigao ukupno 29 golova ove sezone, a večeras će protiv Lyona imati priliku da postigne ljubilarni 30-ti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi