U Borcu ogorčeni odlukom TK N/FS BiH

Trakavica se nastavlja

U Borcu ogorčeni odlukom TK N/FS BiH

A. Beganović

Trakavica oko termina odigravanja prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Širokog Brijega nastavlja se i danas.

Naime, Borac i Široki su dogovorili da prolongiraju prvi meč na zahtjev Banjalučana, no Takmičarska komisija N/FS BiH donijela je odluku da se susret igra u redovnom terminu.

Čelni ljudi Borca razočarani su ovom odlukom te su uputili žalbu predsjedništvu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a u razgovoru za naš portal sportski direktor Borca, Muhamed Ibrahimbegović iskazao je veliko ogorčenje, ali i nadu da će se sve rješiti na najbolji mogući način.

„Ne mogu da vjerujem da nam nisu izašli u susret. Široki je pristao na odgodu na naš zahtjev, a mi smo htjeli odgoditi utakmicu samo zbog toga što naš šef struke Velimir Stojnić trenutno predvodi kadetsku reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo. Međutim, takmičarska komisija je donijela odluku da se susret mora igrati u redovnom terminu, odnosno sutra, uz obrazloženje da odsustvo našeg šefa nije dovoljan razlog da se utakmica odgodi“, rekao je Ibrahimbegović te dodao:

„Mi ćemo svaku odluku ispoštovati, tu nema nikakve dileme. Žalili smo se na istu predsjedništvu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i očekujemo do 12 sati da ćemo imati konačnu odluku. Pomalo sam razočaran i ponekad se upitam da li pojedincima smeta „jak“ Borac. Mi smo u ovoj sezoni napravili „bum“, i ne mislimo stati na tome. Doista se nadam da će nam ipak izići u susret i da će susret biti odgođen“, zaključio je Ibrahimbegović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti