U četvrtak se stavlja tačka na aferu "Cener"

Odluka o registraciji utakmice Metalleghe - Olimpik

U četvrtak se stavlja tačka na aferu "Cener"

S. Mlaćo

Nakon Dejana Bandovića, Mate Neretljaka, sudije Ognjena Valjića te delegata susreta Gorana Čejića iz Banja Luke, jučer su u prostorijama N/FSBiH saslušani i napadač Olimpika Emir Hadžić, te predsjednik tima sa Otoke Damir Dizdar.

Svi nabrojani saslušani su vezano za aferu "Cener" koja je navodno zanimljiva i UEFA-i, a radi se snimku na kojem se čuje kako nogometni menadžer Sanel Klopić golmanu Olimpika Dejanu Bandoviću nudi 10.000 KM da pusti utakmicu svog kluba protiv Metalleghea iz Jajca.

Metalleghe BSI i Olimpik su remizirali (1:1) u okviru 7. kola Lige za opstanak BH Telecom Premijer lige BiH, a iz Olimpika su zatim odlučili snimak razgovora Bandovića i Klopića dostaviti u javnost. Podigla se velika bura u javnosti, pa će biti zanimljivo vidjeti kakav će kraj dobiti ova priča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako SportSport.ba saznaje, tužioci N/FSBiH će do četvrtka kompletirati ovaj slučaj, a zatim će Takmičarska komisija donijeti odluku o službenoj registraciji utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi