U danima vikenda IV. memorijal "Petko - Cicko"

Turnir za mlade nogometaše u Bugojnu

U danima vikenda IV. memorijal "Petko - Cicko"

S. Mlaćo

U Bugojnu će se 26. i 27.08. održati IV. Memorijalni omladinski turnir "Petko - Cicko", a turnir će se održati na stadionu Hendek.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za subotu 26.08. u 10 sati, a generalni sponzor turnira je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Radi se o jednom od najkvalitetnijih turnira u našoj zemlji u ovoj kategoriji, a nakon svečanog otvaranja, publici će se predstaviti pjetlići NK Globus Bugojno, organizatora ovog memorijala.

Nakon toga snage će odmjeriti pioniri NK Iskra Bugojno i NK Metalleghe, a zatim i NK Vlašić - NK Kupres.

"Ponosni smo što se memorijalni omladinski turnir Petko - Cicko održava po četvrti, a pohvale koje smo dobijali od naših učesnika na do sada održanim memorijalima dali su nam najveći motiv da i ove godine našem gradu priredimo prije svega sjajno druženje mladih sportista, a zatim i turnir koji je najkvalitetniji u BiH u ovoj kategoriji. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje sporta iz Bugojna i okolnih gradova da subotu i nedjelju dođu na Hendek u uživaju u potezima mladih nogometaša koji ćemo vjerovatno za par godina gledati u velikim klubovima", kazao je za SportSport.ba Elvedin Đopa, čelni čovjek NK Globus Bugojno, ujedno najzaslužnija osoba za pokretanje memorijala "Petko-Cicko".

Treba istaći da je ovaj omladinski turnir podržao i nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Zukanović koji je i sam obećao dolazak na turnir, te pozvao mlade, ali i stare da dođu na Hendek, jer kako kaže na mladima svijet ostaje.

Čestitao je organizatorima turnira, NK Globus Bugojno na sjajnoj promociji grada Bugojna i izvanrednim rezultatima koje postiže ovaj kolektiv u omladinskim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi