U derbiju 5. kola Druge lige Zapad Krajina bolja od Iskre

Prvi poraz Bugojanaca

U derbiju 5. kola Druge lige Zapad Krajina bolja od Iskre

A. Beganović

Fudbaleri Iskre iz Bugojna su u 5. kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad pretrpjeli prvi poraz.

U Cazinu je u derbiju 5. kola bolja od Iskre bila domaća Krajina, koja je slavila rezultatom 2:0, a Bugojanci su susret završili sa dva igrača manje pošto su "pocrvenili" golman Adnan Kaltak i Elvedin Nebić.

Domaći su bolje otvorili susret i do prednosti su stigli u 28. minuti kada je Kaltaka savladao Aner Ljeljak. Do sudijske nadokande rezultat se nije mijanjao, a Bekir Rekić je potvrdio pobjedu domaće ekipe.

Pogotkom Faruka Kadića u 32. minuti Sloga je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 savladala Krajišnik, dok je Borac sa ubjedljivih 4:1 savladao Ključ, koji je pogotkom Admira Ibrahimovića u 11. minuti stigao do prednosti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Međutim, u drugom poluvremenu na terenu je psotojala samo jedna ekipa i to ona domaća. Nermin Balić je u 49. minuti pogodio za 1:1, a u 76. Ramo Balić donosi prednost Borcu. Admir Durak i Anel Halkić su do kraja potvrdili pobjedu domaće ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.