U Drinovcima pendrecima pretukli sudije

Nova bruka na bh. terenima

U Drinovcima pendrecima pretukli sudije

A. Beganović

U okviru Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Drinovcima trebao biti odigran susret između istoimenog domaćina i vodećeg Branitelja, no isti je samo trebao biti odigran.

Naime, prema pisanju portala Bljesak.info 45 minuta prije početka susreta, trojica napadača sa pendrecima su pretukli sudijsku trojku iz Mostara.

Bljesak. info piše da je sudijskoj trojci iz Mostara liječnička pomoć ukazana u Grudama, a vijest o novoj sramoti u bh. fudbalu potvrdio je i glasnogovornik Uprave policije MUP Županije Zapadnohercegovačke Damir Čutura.

"Danas oko 15:15 h, na parking prostoru koji se nalazi pored službenih prostorija NK Drinovci u Drinovcima, općina Grude, dogodio je se incident zbog kojeg je otkazano odigravanje prvenstvene nogometne utakmice između NK Drinovci i NK Branitelj iz Mostara. Naime, u navedeno je vrijeme s motornim vozilom marke Fiat na parking došla sudačka trojka A.M. (33), A.T. (37) i D.D. (35), svi iz Mostara.

Odmah po izlasku iz vozila suce je, iz zasad neutvrđenih razloga, gumenom palicom napao J.M. (48) iz Drinovaca koji je ubrzo lišen slobode od strane policijskih službenika koji su se nalazili na osiguranju utakmice. Također, u fizičkom napadu na suce sudjelovala je još jedna, zasad neidentificirana muška osoba – policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje kako bismo identificirali i lišili slobode i drugog napadača.

Napadnutim sucima liječnička pomoć ukazana je u Domu zdravlja Grude, a J.M. (48) priveden je u službene prostorije gdje je alkotestiran – izmjereno mu je 3,59 promila alkohola u dahu nakon čega je istome izrečena mjera zadržavanja.

Nakon otrežnjenja nad J.M. (48) provest će se kriminalistička odnosno prekršajna obrada, u ovisnosti od toga hoće li kriminalističko istraživanje pokazati da opisani napad sadrži elemente kaznenog djela ili je riječ o prekršaju", prenosi Bljesak.info saopštenje Uprave policije MUP-a ŽZH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.