U Dublinu nema euforije pred večerašnju utakmicu

Atmosfera u gradu iznenađujuće mirna

U Dublinu nema euforije pred večerašnju utakmicu

Atmosfera u glavnom gradu Irske je iznenađujuće mirna pred utakmicu koja se igra na Aviva stadionu.

U Dublinu još uvijek nema većih grupa naših navijača, a oni se tek s vremena na vrijeme mogu vidjeti na ulicu. 

Ipak, da ih nema, ništa ne bi ukazivalo da je večeras na rasporedu tako važna utakmica koja će dati putnika na Evropsko prvenstvo.

U Dublinu fudbal nije baš najpopularniji sport. Ljudi u irskoj prijestolnici su veći zaljubljenici u ragbi i galski fudbal, koji na prostoru ove države uživa veliku popularnost.

Uprkos tome što nema euforije, stadion je rasprodan i večeras se na tribinama očekuje oko 48 hiljada ljudi, od kojih će našu reprezentaciju bodriti maksimalno četri hiljade navijača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijeme u Dublinu je prohladno uz povremenu kišu, a očekuje se da će fudbaleri obje reprezentacije večeras imati veoma dobre uslove za odigravanje ove izuzetno važne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije