U finalu od 18 sati Olimpija - Željo
Za treće mjesto će igrati Vrbanjuša i Sloboda

Bajramski turnir u malom nogometu

U finalu od 18 sati Olimpija - Željo

Fudbaleri ljubljanske Olimpije i sarajevskog Željezničara igraće u finalu 17. bajramskog malonogometnog turnira koji se igra u KSC Skenderija – dvorana Mirza Delibašić.

Gosti iz Slovenije u odlučujućem meču grupe A savladali su Velež rezultatom 4:1, te tako sa maksimalnim brojem bodova ušli u finale. Tri pobjede u grupnoj fazi ostvarili su i fudbaleri Željezničara. U trećem kolu Plavi su rezultatom 5:3 savladali Travnik.

U susretu za treće mjesto od 17 sati sastaće se domaćin Vrbanjuša i tuzlanska Sloboda. Vrbanjuša je u 3. kolu sa 7:5 savladala Orašje i osvojila drugo mjesto u Grupi B, dok je mnogo uzbudljivije bilo u Grupi A. Naime, Sloboda je pobjedom protiv Sarajeva (4:3) sustigla Velež, pa su obje ekipe grupnu fazu okončale sa po četiri boda. Obzirom da su obje ekipe imale istu gol razliku žrijebom je odlučeno da susret za treće mjesto igra ekipa Slobode.   

Rezultati 3. kola
Grupa A
Olimpija – Velež 4:1
Sloboda – Sarajevo 4:3
Poredak: 1. Olimpija 9 bodova, 2. Sloboda 4, 3. Velež 4, 4. Sarajevo 0 bodova.

Grupa B
Željezničar – Travnik 5:3
Vrbanjuša – Orašje 7:5
Poredak: 1. Željezničar 9 bodova, 2. Vrbanjuša 6, 3. Travnik 3, 4. Orašje 0 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.