U Hadžićima šest, u Brezi sedam, a u Maglaju osam golova

Druga liga FBiH - grupa Centar

U Hadžićima šest, u Brezi sedam, a u Maglaju osam golova

E. Škorić

Sve utakmice sedmog kola Druge lige FBiH - grupa Centar odigrane su u subotu. 

Na čak tri susreta postignuto je više od šest golova. Radnik je u Hadžićima razbio Stupčanicu sa 6:0. Đip je postigao hat-trick u periodu od 77. do 86. minute, dok je dva gola postigao Drina, a jedan Medžuseljac.

U Maglaju su ljubitelji nogometa mogli uživati u pravom spektaklu. Natron je sa 6:2 savladao Usoru. Joldić je bio dvostruki strijelac za domaće, pogađali su po jednom i Muratović, Šehić, Pašalić i Durmić. Suvala je autor oba gola za goste.

Visočka Bosna je u Brezi sa 6:1 pobijedila Rudar. Plakalo i Čabaravdić su postigli po dva gola, po jedan Čulov i Rašćić. Đulović je u završnici ublažio ionako težak poraz Rudara.

Rudar i Zenica su remizirali rezultatom 1:1 u Zenici. Bešić je u 35. doveo Zavidovićane u vodstvo, ali je rezervista Muratović Zeničanima izvukao bod u 87. minuti. Istim je rezultatom završen duel Famosa i TOŠK-a (1:1), te Mladosti i Borca iz Jelaha u Župći.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Nekićev gol iz 49. minute osigurao je Ilijašu tri boda u duelu s Azotom. 

Druga liga FBiH - grupa Centar, 7. kolo:
Radnik H. - Stupčanica 6:0 (Đip 77, 81, 86, Drina 27, 60, Medžuseljac 17)
Natron - Usora 6:2 (Joldić 32, 49, Muratović 15, Šehić 27 - penal, Pašalić 69, Durmić 76/ Suvala 7, 83)
Rudar - Bosna 1:6 (Đulović 90/ Plakalo 30, 81, Čabaravdić 57, 63, Čulov 29, Raščić 52)
Rudar Z. - Krivaja 1:1 (Muratović 87/ Bešić 35)
Famos - TOŠK 1:1 (Sarajkić 67/ Suljić 64)
Mladost - Borac 1:1 (Okanović 44/ Žižo 4)
Ilijaš - Azot 1:0 (Nekić 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.