"U hodu smo mijenjali sistem igre, ali imamo dva od dva"

Blaž Slišković nakon meča

"U hodu smo mijenjali sistem igre, ali imamo dva od dva"

M. Šljivak

Aktuelni bh. prvak Zrinjski večeras je u derbiju savladao Široki Brijeg s 1:0.

Jedini gol na meču za mostarski tim postigao je Toni Jović s penala u 72. minuti, a trener Plemića Blaž Slišković je nakon nova tri boda istakao veliko zadovoljstvo.

"Naravno da mogu biti zadovoljan, dva derbija dvije pobjede i to nam daje sigurnost u nastavku prvenstva kao i dodatno samopouzdanje, koje nam vjerovatno može omogućiti još bolje igre", rekao je Slišković, te je komentarisao večerašnju utakmicu.

"Otvoren meč, ali su ekipe pale zbog umora i teškog vremena. Mislim da smo bili bolji baš za ovaj jedan gol", smatra popularni Baka.

Zrinjski je večeras igrao bez klasičnog napadača.

"Nema klasičnog napadača, ali imamo Jovića, imamo po bokovima brze i kvalitetne napadače. Promijenili smo u hodu stil igre, ali imamo prodornost ka naprijed i bez toga u savremenom fudbalu ne možete ništa napraviti", dodaje Slišković.

Narednog vikenda Zrinjski gostuje u Bijeljini kod Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo tamo da se nadigravamo. Vjerujem da će protivnik biti dostojan, ali u Bijeljinu idemo po treću pobjedu", rekao je Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi