U IO FSRS ne žele ukidanje predsjedništva

Suspenzija sve izvjesnija

U IO FSRS ne žele ukidanje predsjedništva

D. Banović
Teme:

Prije nekoliko trenutaka u Banja Luci je završena sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj situaciji u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Jedna od glavnih tema današnje sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS bila je promjena Statuta Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, FIFA i UEFA od Fudbalskog saveza BIH zahtjevaju da se usvoji novi Statut prema kojem će se na čelu našeg saveza umjesto predsjedništva nalaziti predsjednik.

Čelnici evropske i svjetske fudbalske federacije zaprijetili su da će u slučaju neusvajanja novog Statuta naš savez biti suspendovan.

Međutim, i pored svih prijetnji koje stižu od čelnika evropske i svjetske fudbalske federacije sve je izvjesnije da novi Statut na Skupštini Fudbalskog saveza BiH 29. marta neće biti usvojen.

Naime, na današnjoj sjednici članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS donijeli su zaključak kojim članovima Skupštine FSRS predlažu da na sutrašnjoj sjednici ne prihvate izmjene Statuta, odnosno čelni ljudi FSRS i pored prijetnji ne žele ukidanje predsjedništva.

Skupština Fudbalskog saveza RS biće održana sutra i nakon iste mnogo toga biće jasnije, no kako sada stvari stoje Fudbalski savez BiH biće suspendovan jer teško je za očekivati da će se do sutra nešto promijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.