U Mostaru osnovan ŽFK Emina

U Mostaru osnovan ŽFK Emina

M. Maksimović

U Mostaru od nedavno egzistira još jedan fudbalski kolektiv. Riječ je o Ženskom fudbalskom klubu Emina koji je ime dobio po čuvenoj Mostarki koju je zbog fizičke ljepote u prošlosti opjevao čuveni Aleksa Šantić. 

Klub je nastao na inicijativu dugogodišnjeg fudbalera Veleža i kasnije trenera Zije Tojage i ponajbolje fudbalerke Bosne i Hercegovine u historiji Sabine Pehić. Tojaga i Pehić za kratko vrijeme okupili su respektabilan tim sačinjen od igračica iz više bh. gradova.

 “Klub je nastao više na inicijativu moje supruge nego mene, ali smo kroz razgovor odlučili zajedno da krenemo u ovu priču. Već godinu i po radim u kadetskoj ženskoj reprezentaciji sa ovim djevojkama i taj period mi je otvorio oči, pa sam u projekat ušao s mnogo entuzijazma”, kaže Tojaga za SportSport.ba.

"Emina" je već započela pripreme za novu sezonu, a treninzi se odvijaju na stadionu u Bijelom Polju nadomak Mostara. Igračice od starta vrijeme provode u naselju Hodbina gdje im je klub obezbijedio smještaj, dok će se početkom školske i akademske godine dio njih vratiti se u svoje sredine, te u Mostar zbog klupskih obaveza dolaziti nekoliko puta u sedmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi