U odbranu titule najubjedljivije je krenuo bordo tim

U odbranu titule najubjedljivije je krenuo bordo tim

A. Beganović

Danas je kompletirano 1. kolo 14. po redu sezone Premijer lige otkako u istoj učestvuju klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine, odnosno od sezone 2002/2003.

Aktuelni prvak naše zemlje, FK Sarajevo, u novu sezonu je ušao pobjedom 6:1 protiv Drine i to je najubjedljiviji start jedne ekipe u sezoni u kojoj brani titulu prvaka naše države.

U prvoj premijerligaškoj sezoni u kojoj su učestvovali klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine titulu prvaka je osvojio Leotar, koji je u odbranu naslova krenuo ubjedljivim porazom na Koševu od domaćeg Sarajeva (3:0).

Prvak u sezoni 2003/2004 bio je Široki Brijeg, a narednu sezonu Širokobriježani su otvorili ubjedljivom domaćom pobjedom nad Budućnosti (4:0). Iza Širokog Brijega titulom se okitio Zrinjski, koji je u odbranu naslova krenuo remijem u Travniku (1:1).

U sezoni 2005/2006 titulu prvaka je osvojio Široki Brijeg, a sezonu kasnije Širokobriježani su otvorili porazom u Tuzli (2:1). Sarajevo je osvojilo titulu u sezoni 2006/2007, a u odbranu naslova sezonu kasnije je krenulo pobjedom nad Orašjem 4:1. Prvak Bosne i Hercegovine u sezoni 2007/2008 bila je Modriča, koja je u odbranu titule krenula domaćom pobjedom nad Zvijezdom (2:1).

Nakon Modriče titulu je osvojio Zrinjski, a u odbranu iste krenuo je porazom u Gradačcu (2:0). Željezničar je osvojio titulu u sezoni 2009/2010, a na otvaranju naredne slavio je na gostovanju kod Olimpica (2:0).

Titulu prvaka u svoje vitrine u sezoni 2010/2011 donio je Borac, koji je u narednu sezonu ušao sa pobjedom na gostovanju kod Kozare (1:0). 

Nakon Borca titulu ponovo osvaja Željezničar, koji je u narednoj sezoni istu odbranio i jedni je klub kojem je to uspjelo. U 1. kolu sezone u kojoj je odbranio titulu Željezničar je remizirao na gosotovanju u Travniku (0:0). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je bio prvak naše zemlje u sezoni 2013/2014, da bi na startu naredne odigrao bez golova sa Slavijom.

I u prošloj sezonu titulu je osvojilo Sarajevo, koje je danas sa 6:1 savladalo Drinu i to je najubjedljiviji start prvaka u sezoni u kojoj brani titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.