U planu proširenje Trening centra NFSBiH u Zenici

Radi se na novim projektima

U planu proširenje Trening centra NFSBiH u Zenici

Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine uskoro bi mogao biti proširen.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je održao  sastanak s predstavnicima NFSBiH Elvedinom Begićem, predsjednikom, Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom i  Alijom Porča, direktorom Trening centra u Zenici.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnikovi saradnici, a razgovaralo se o daljoj saradnji Grada Zenica sa krovnom kućom našeg fudbala.

Kako se navodi na web stranici Grada Zenice, pokazalo se da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, da su zajednički realizovani brojni projekti koji su imali za cilj unapređenje sportske infrastrukture i razvoja sporta uopće. Iz Nogometnog saveza su najavili da su i dalje opredijeljeni da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu "Bilino polje" i Trening centru na Crkvičkom brdu. 

Gradonačelnik Kasumović se složio s konstatacijom i iskazao spremnost za nastavak saradnje na projekatima koje NS planira realizovati u partnerstvu sa Gradskom upravom.

Gradonačelnik je dao punu podršku završetku započetih radova na  "Bilinom polju", prema zahtjevima FIFE i UEFE, a koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine. Otvorena su i neka pitanja dugoročnih planova NS. U planu je proširenje Trening centra NS/FS BiH Zenica. Radi se o izgradnji trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta, u skladu s finansijskim mogućnostima.

Kasumović je prepoznao dobre namjere Nogometnog saveza i obećao da će im Gradska uprava u tom pogledu biti na raspolaganju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi