U Posušju 12 golova, neočekivana blamaža Brotnja u Konjicu

Druga liga FBiH - grupa Jug, peto kolo

U Posušju 12 golova, neočekivana blamaža Brotnja u Konjicu

E. Škorić

Posušje je deklasiralo Kupres sa 11:1 u petom kolu Druge lige FBiH - grupa Jug.

Na "jugu" dosta pogodaka i u ovog vikenda, sedam pobjeda domaćih ekipa u osam mečeva.

Posušje se pogiravalo s Kupresom, pa je rezultat na kraju glasio 11:1! Nikola Leko je za domaće postigao hat-trick, dva puta se u strijelce upisao Danijel Begić, po jednom su pogađali Marko Jukić, Ivan Mandurić, Ivan Jurišić, Krešimir Crnogorac, Filip Kramatić i Stipe Bešlić. Alen Jusufbašić je postigao jedini gol za nemoćne goste.

Tomislav i Šujica su u Tomislavgradu upisali po 2:0 pobjede nad Slogom, odnosno Ramom. Mario Šimić i Mario Pavić su bili strijelci za Tomislav, za Šujicu Nikola Brajko je postigao dva gola.

Neum je pred svojim navijačima savladao Grude s 1:0, a jedini gol postigao je Žejko Sentić. Blagaj je deklasirao Stolac rezultatom 4:0. Za domaće su strijelci bili Sanjin Cerovina, Meris Memić, Irfan Husić, Adi Tanović.

Igman je u Konjicu  bio još ubjedljiviji protiv Brotnja iz Čitluka, a na kraju je bilo 5:0. Kasim Zahirović, Amel Murtić, Senad Kašić i Ajdin Sultanić, te Aid Kudra upisali su se u strijelce u redovima Igmana. Sultanić i Kašić su pogađali s bijele tačke. Igman je na poluvremenu vodio 4:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kamešnica je jedina slavila u gostima, pobijedivši s 2:1 Klis u Buturović Polju. Pavo Čeko je s dva pogotka donio trijumf gostima. Utješni gol za Klis postigao je Nedim Kudra s bijele tačke.

Brotnjo je lider sa 12 bodova, Igman i Tomislav imaju po 10, Posušje i Grude po devet bodova... Na dnu je Stolac sa samo jednim bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.