U Romi se nadaju da će Džeko biti na klupi
FOTO: EPA

Žele da se izbjegne opasnost od obnove povrede

U Romi se nadaju da će Džeko biti na klupi

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Nikoziji odmjeriti snage sa domaćim Kiprom, a Zmajeve bi u ovom susretu mogao predvoditi Edin Džeko.

Selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, izjavio je da će Edin Džeko večeras najvjerovatnije igrati od prve minute, što je naišlo na oduševljenje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, ovakvim razvojem događaja nisu oduševljeni u Romi, odnosno u rimskom klubu se nadaju da će Baždarević Džeku ostaviti na klupi kako bi izbjegao opasnost od obnove povrede koljena.

Podsjetimo, Džeko je koljeno povrijedio tokom susreta između Rome i Carpija koja je odigrana 26. septembra. Prve prognoze su govorile da će van terena biti oko četiri sedmice, ali naš reprezentativac se oporavio ranije i večeras bi trebao predvoditi Zmajeve u ključnom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije