U Rudaru udruženim snagama žele do ostvarenja cilja

Kakanjci se spremaju za novu sezonu

U Rudaru udruženim snagama žele do ostvarenja cilja

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara iz Kaknja vrijedno se spremaju za novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

 Iz dana u dan u Kakanj dolaze novi igrači, ali ono što je bitno jeste da isti ne pune samo rubriku "nova imena", već se zasigurno radi o pravim pojačanjima koja će donijeti novu snagu igri Rudara.

Dženan Durak, Adin Čiva, Mirza Kovač, Ibrahim Hrvat, respektabilna su imena, te je sigurno da će Rudar biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta u 1 FBiH. 

U Kaknju su također donijeli odluku da se podrede mladim i domaćim snagama, tačnije onima koji će u svakoj utakmici natopiti dres, te ostaviti posljednji atom snage. To su uvijek znali cijeniti i navijači pod Vardom, pa borbeni Rudar i velika podrška su sigurna dobitna kombinacija za novu sezonu. 

U subotu Kakanjce očekuje učestvovanje na memorijalu "Galib Mujičić" u Vitezu, gdje će braniti pobjednički pehar. Iz ovog kluba su tom prilikom pozvali sve navijače kluba da dođu u Vitez i pruže podršku novom i podmlađenom Rudaru koji će imati šta reći u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije tajna da u timu iz Kaknja vlada sjajna atmosfera, a zahvale svakako idu radišnom stručnom štabu na čelu sa Elvedinom Beganovićem, te čelnicima kluba, kao i načelniku Kaknja Nerminu Mandri. Svjesni su u Kaknju da samo zajedničkim snagama mogu do ostvarenje cilja, a vjeruju da će se zajedinštvo koji očekuju u novoj sezoni pokazati već u Vitezu.

Prvu utakmicu Rudar u subotu igra protiv komšija Mladosti Doboj Kakanj sa početkom u 18:15 sati. Poseban poziv navijačima Rudara na duel sa Mladosti vjerovatno nikada i nije potreban, pa se očekuje sjajna atmosfera na tribinama Gradskog stadiona u Vitezu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi