U Sarajevu turnir i za pravoslavni Božić

Tri vjere, jedan grad i država

U Sarajevu turnir i za pravoslavni Božić

Teme:

U Sarajevu je danas održan zajednički sastanak Organizacionih odbora 16. Božićnog i 17. Bajramskog turnira u malom fudbalu, gdje je definitivno dogovoreno da pobjednici ovih turnira potom odigraju međusobnu utakmicu.

Ukupan novac prikupljen od pomenute utakmice pobjednika turnira dva velika vjerska praznika u našoj zemlji biće doniran u humanitarne svrhe.

Organizacioni odbori Božičnog i Bajramskog turnira pokrenuli su inicijativu da se uz pomoć SKD Prosveta, u Sarajevu počne igrati i turnir u povodu pravoslavnog Božića.

U ovim tmurnim vremenima u BiH, ideja za čistku „desetku“ i dokaz kako u glavnom gradu naše zemlje multietnički duh i tolerancija nikada nisu, niti će isčeznuti. Ovim primjerom, trebale bi se povesti i druge sredine u BiH, ako ništa one urbanije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.