"U Široki Brijeg idemo da prekinemo negativnu tradiciju"

Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić

"U Široki Brijeg idemo da prekinemo negativnu tradiciju"

E. Dindić

Na Tušnju je danas upriličena konferencija za novinare povodom gostovanja ekipe Slobodu u 1. kolu BH Telecom Premijer lige protiv ekipe Širokog Brijega. 

Prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić, dok je od fudbalera bio prisutan Amer Ordagić kapiten tima sa Tušnja. 

Vlado Jagodić je bio izuzetno zadovoljan odrađenim pripremama i pojačanjima, dok je bio i oprezan u najavi susreta sa Širokim Brijegom. 

"Odradili smo dobre pripreme, gledali smo da ispravimo mane na kontrolnim utakmicama, i mislim da imamo veoma dobar tim. Neki fudbaleri su otišli, nismo se mogli dogovoriti ali svako bira svoj put. Što se tiče susreta u Širokom Brijegu, mi ne idemo da se prilagođavamo. Oni su jako dobra ekipa, i sigurno je da nam neće biti lagano", rekao je Jagodić.

Zbog nerješene papirologije Vlado Jagodić u utakmici provg kola neće moći računati na Amera Osmanagaića, Zvezdaa Đorđilovića, Milana Ćuluma i Sulejmana Krpića.

"Mi bismo voljeli, da smo kompletni i u ovom kolu, ali nažalost to neće biti moguće. Od drugog kola sigurno je da ćemo biti jako dobra ekipa, mada i sada imam veliki izbor fudbalera za nedjeljnu utakmicu. Žao mi što je ekipa Širokog Brijega izgubila jučerašnju utakmicu protiv Aberdeena, jer imali smo veliku priliku da osvojimo bodove u Europi, za bh. fudbal to je bila zaista idealna prilika", rekao je Jagodić i dodao: 

"Prostudirali smo njihove mane, i u utakmici protiv Aberdena, vidjeli smo da su promjenili način igranja, ali zaista spremni smo na sve. Sloboda zaista nije dugo pobijedila u Širokom Brijegu, i mislim da u nedjelju imamo dobru priliku da promjenimo taj negativni skor. Optimizam koji imam niko mi ne može uzeti, i ja vjerujem u svoj tim".

Poslije toga prisutnim novinarima se obratio kapiten Amer Ordagić koji također nije krio optimizam, pred susret sa Širokim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo radili u pripremnom periodu, ispravljali smo svoje mane i nedostatke. Što se tiče utakmice sa ekipom Širokog Brijega tu idemo da se nadigravamo. Daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat, i smatram da ako budemo maksimalno dali sve od sebe, pozitivan rezultat neće izostati. Sigurno je da su dobra ekipa, ali da i mi imamo svoje adute", zaključio je Ordagić.

Podsjetimo, utakmica prvog kola između Slobode i Širokog na rasporedu je u nedjelju od 21 sat na stadionu Pecara.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi